Så skapar du en enkel och gratis WordPress sida

Så skapar du en enkel och gratis WordPress sida

Det är väldigt många som vill skapa en gratis wordpress sida som man själv kan administrera, WordPress.com är visserligen ett alternativ men då får man inte heller tillgång till hela sidan (exempelvis svårt att kunna få bra tillgång till databasen). Om man söker på wordpress hosting free på google så visas ett antal olika guider för detta. Min guide kommer att inkludera sidan 000webhost som är gratis att använda och därför hålls kostnaden också nere. Även Strato erbjuder en låg kostnad för WordPress hosting, när detta inlägg skrivs så är det 0kr/12 månader (dock kan andra kostnader tillkomma).

Börja med att skapa ett konto på 000webhost När du registerat ditt konto så loggar du in och skapar en ny webbplats. När du loggat in kommer du direkt till adminpanelen. Välj då skapa en ny webbplats. Nu kan du välja ett gratis domännamn eller använda ett existerande om du har något.

Fyll sedan i dom uppgifter som behövs för din hemsida och klicka sedan på skapa. Därefter installerar du WordPress. I adminpanelen väljer du installera webbplats och sedan wordpress och klicka på installera. När installationen är klar så ska du konfigurera wordpress. gå till inlogginsisdan, oftast är det dindomän/wp-login logga sedan in med det användarnamn och lösenord som du angav under installationen. Du är nu inloggad i din wordpress installation.

wordpress, wordpress free hosting, gratis wordpress hosting wp hosting free

Om du väljer Utsende och sedan Teman så kan du välja ett tema som du tycker passar för din webplats. Genom att klicka på Inlägg och sedan på lägg till nytt så kan du skriva och publicera innehåll på din sida. Väljer du att klicka på Instöllningar så kan du justera olika inställnignar för din wordpress sida, bland annat beskrivning, titel och permalänkar.

Du bör uppdatera din wordpress site, plugins ohc teman regelbundet. Du ska även göra en backup på databasen ifall något skulle hända, räcker exempelvis med att en uppgradering går fel och det kan behöva återställas. Gör därför regelbunda säkerhetskopior av din webbplats, tänk på att gratis hosting kan ha begränsningar och prestandaproblem. Om din sida är mer än ett litet prova på projekt så kan det faktiskt löna sig att betala för ditt webhotell. Man får ju trots allt vad man betalar för. Men att använda sig av free wordpress hosting är alltså inte så svårt som det från början kan verka. Det går även att hosta wordpress på en raspberry pi, dock kanske inte så rekomenderat att köra det online om man inte har koll på säkerheten om siten skulle bli större än vad man trott.

Här finns en annan guide jag skrivit för ett tag sen, du kanske kan hitta något intressant där. Det finns givet vis många andra siter som kan hosta din wordpress sida gratis, exempelvis Egensajt, Fs Data Premium och One.com.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar