Webbhotell: FS Data Premium

FS Data Premium är ett kraftfullt och funktionsspäckat webbhotell
Det är ett av Sveriges äldsta och kanske mest kända webbhotell som riktar sig mot seriösa användare som är beredda att betala extra för kapacitet och kvalitet.

Det är ett högt ingångspris och en lite väl hög tröskel för nybörjare, så därför passar FS-Data mest för dom har mer erfarenhet och kunskap, och kan göra lite mer avancerade saker och alltså inte för dig som bara vill komma igång med enkel sida och epost.

Fs-Data har hög prestanda och kapacitet med många funktioner, exempelvis en utmärkt sajtbyggare.

Som nackdelar kan nämnas högt pris och att det krävs lite förkunskaper.

I FS Datas paket av webbhotell ingår allt du kan tänkas behövas, även en .se domän. Det är dock lite mer avanccerat och vänder sig först och främst till dom som har lite mer erfarenhet och kunskap samt behov av mer bandbredd.

Bas abonnemanget kallas Premium och du får då 20 GB utrymme för din sajt, ingen kvot på trafiken och en bandbredd på 1 gigabyte per sekund. Men smakar det så kostar det, grundpriset ligger på 169 kronor i månaden.

Fs-Data har ett riktigt snyggt och lätthanterligt administrationsgränssnitt, där du bland annat kan skapa supportärenden, se och betala dina fakturor, hantera domäner, och lite enklare webbhotell funktioner såsom nya epostkonton, inställningar för säkerhetskopior, en webbaserad filhanterare, med mera.

Admingrässnittet är dock förinställt på engelska, det går att byta språk men är i övrigt rätt enkelt att navigera sig i. Det underlättar om du kan lite om webbservar och webbhotell och förstår tekniska termer.

I Fs Data premium abonemanget finns det verktyg för e-post konton, till exempel spam filter och kryptering. Kontakt och kalender hantering för e-post, en smidig bidlhanterare som anpassar bilderna för webben åt dig. Att enkelt kunna sätta upp webbalias och forward från subdomäner, det finns även en innehållsrik statistik över sajtbesökare och trafiken till din sida. Det finns även verktyg för säkerhet som ip block, skydd mot så kallad djuplänkning.

Det finns även funktionsrik och lättanvända sajtbyggare som innehåller väldigt många mallar. Du får dessutom Softcalulous App Installer, det är ett system som installerar en mängd olika gratis sajtsystem byggda på öppen källkod. Här finns allt från Wikipedia-kloner och bloggsystem som WordPress och andra, till e-handelssystem, forum, webbaserade spel, och massor av annat. Några av dom funkar enbart för sig själv, medan andra kan kopplas ihop och fungera tillsammans.

Webbhotell: FS Data Premium
Adress: fsdata.se
Lagring: 20 GB
Bandbredd/trafik: 1 GB/sek
E-postfunktioner: Filter, spam-skydd, autosvar med mera.
Egen sidbyggare: Ja
Filhantering: Ftp / webb
Domän ingår: Ja, 1 år
Ssl ingår: Ja
Övrigt: Sajtoptimering, 200+ webbsystem, webbstatistik m.m
Pris: 84.50kr /Månad