Webbhotell: Egensajt

Egensajt är ett enkelt och faktiskt rätt prisvärt webbhotell för den som bara vill ha enklaste lösning, och kunna köra igång fortsast möjligt.

Det finns ett enkelt och bra administrationsgränssnitt där man kan hitta en enkel och lätt navigared sidbyggare. När det kommer till att bygga hemsidor, så finns alla grundläggande funktioner med och det är smidigt att uppgradera då det behövs.

En nackdel med Egensajt är att det är lite utrymme och trafikkvot till abonemangen. Sen erbjuder sidan också bara grundläggande inställningar.

Priset är lågt, men då ska man också tänka på att det är för rätt lite utrymme. Men det är som på alla andra webbhotell enkelt att köpa till utrymme eftersom man behöver det.
Enkel och lättförstådd e-post hantering finns, WordPress går att installera och hemsidebyggare innehåller också mer än 200 mallar för att du snabbt och smidigt ska kunna komma igång med ditt sidbygge. Om du inte vill hålla på och koda, eller skapa sida efter sida, så kan jag rekomendera Worpress istället. Dock kan de vara lite mer jobb att komma igång med det om man inte är van, men man lär sig snabbt.

Det finns också en enkel dns hantering på Egensajt, där kan du sätta upp subdomäner. Det enda som går att göra är att du kan sätta upp en så kallad a-post, att en subdomän pekas mot ett ip nummer. Dns är inget man ska rota allt för mycket i om man inte har den kunskapen. Men det finns många sidor på internet och videos på youtube som både förklarar och hjälper dig med Dns hantering.

Sen finns det ju såklart också en support på Egensajt som går att använda sig av.

Vad ingår:
Webbhotell: Egensajt Hemsida
Adress: egensajt.se
Lagring: 2 GB
Epost lagring: 5 GB
Bandbredd/trafik: 10 GB/mån
E-postfunktioner: Vidarebefodran
Sidbyggare: Ja
Filhantering: Ftp / ssh
Domän ingår: Nej
Ssl ingår: Ja
Övrigt: WordPress, skalbar uppgradering
Pris: 29 kr/månad (Maj 2020)