Populärt kod bibliotek förstörs av utvecklare

Populärt kod bibliotek förstörs av utvecklare

Github har nu valt att stänga av utvecklaren Marak Squires, detta efter att han medvetet ska ha sett till att det blivit problem för dom som använder sig av colors och faker.

Det är trots allt många program som använde sig av dessa två kod bibliotek som nu har slutat fungera enligt Bleeping Computer.

Orsaken sägs vara att Marak Squires vill protestera mot att öppen källkod används frekvent av främst företag men utan att upphovsmännen får någon som helst ersättning för sitt arbete.
Github

Squires har laddat upp en ny modul under namnet American Flag och då sett till så att användarna av dom aktuella programen mötts av frasen

LIBERTY LIBERTY LIBERTY

därefter har det följt skräpkod.

Github har nu reagerat på det hela och valt at stänga av Marak Squires. Det är något som nu delat Github i två läger, några ställer sig på Marak Squires sida medans andra tycker att hans agerande är vårdslöst och dumt och att Github gör rätt som stänger ner hans konto.

Om man nu råkat ut för detta problem så är dom rekommenderade versionerna av colors 1.4.0 och faker 5.5.3. Det är då versionerna som innan skräpkoden.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar