Fartyg kommer att korsa Atlanten själv nästa år

Under September 2020 kommer en båt som kör av sig själv färdas från Plymouth i England till Plymouth i Massachusetts, för att fira Mayflowers 400 års jubileum.

2020 är det 400 år sedan Mayflower gjorde den legendariska resan med 102 pilgrimer från England till vad som senare skulle bli USA, och delstaten Massachusetts, jubileumet kommer att uppmärksammas stort i USA.
I ett sätt att fira det hela har organisationen Promare haft ett samarbete med IBM och utveckalt en självkörande båt som också fått namnet döpts efter det legendariska fartyget, Mayflower. Planen är att fartyget i september 2020 ska segla från Plymouth i England till Plymouth i Massachusetts, rapporterar Techcrunch.

2020 års Mayflower drivs av sol och vindenergi, och är försedd med instrument som ska samla in data för mätning av havsnivåer till analyser mikroplaster som finns i havet.
Båten är försedd med smart AI från IBM tillsammans med radar, lidar och optiska kameror, allt för att undvika olyckor. Om allt går enligt planen så kommer vi kunna ladda ner VR- och AR- Verktyg som gör det möjligt att uppleva resan hemma i soffan.

I filmen nedan finner du mer information angånde den nya Mayflower

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar