Winamp är påväg tillbaka men hur då?

Winamp är påväg tillbaka men hur då?

Vem minns inte Winamp, det gamla klassiska Windowsprogrammet som stängdes ner under 2013. Men nu börjar det komma livstecken från Winamp.

Winamp var en av dom första mp3 spelarna och lanserades 1997 och tog då pc-världen med stor storm, det fanns nog inte många pc maskiner som inte körde Winamp under slutet av 90talet och början av 20talet.

Utvecklingen av Winamp dog av och program som Spotify, VLC, Apples Itunes blev populära bland Windowsanvändare. 2013 släpte Winamp version 5.666 som trodde skulle bli den sista versionen, men så släppte ägarna en version 5.8 under 2018. 5.8 var inte helt klar när den släpptes.

Nu verkar dock hemsidan Winamp.com ha vaknat till liv, numera heter ägarna Auidovalley, ett företag baserat i Bryssel och fungerar som ett av flera ljudrelaterade dotterbolag, men frågan är vilken form kommer Winamp att återuppstå i.

Så här skriver man på hemsidan

Inte bara uppdaterad, utan helt remastrad. Nya Winamp kopplar dig till din musik var du än är. Den för dig närmre artisterna du älskar. Den är ett hem för dina musikpodcaster och radiostationer”. Det ser alltså ut som om nya Winamp kanske inte alls blir en renodlad spelare utan istället mer av en konkurrent till Spotify.

Några uppgifter för när Winamp kan komma att släppas finns inte i nulöäget, och om man tittar på dom platsannonser som Audiovalley lagt ut för jobb rörande Winamp projektet, så verkar det kunna dröja ett tag.

Bland annat söker man efter en talangscout och en personalchef. Det tyder på att man planerar fler anställningar framöver.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar