Spotify och Google följer efter – anställda får jobba hemifrån

Det är knappast någon som missat Corona epedemin som utbrytit nu under första delen av 2020, och det är många företag och länder som nu försöker ta till olika knep för att begränsa spridningen av viruset.

Bland annat så har Italien & Kina blivit helt satta i karantän, Just Kina är lite problematiskt med tanke på allt som görs där, inte bara datorer och teknik utan även andra varor som Kina exporterar till resten av världen. I Sverige har regeringen till exempel förbjudit folksamlingar och evenemang över 500 personer. I Danmark har man gått ännu längre och förbjudit folksamlingar på över 100 personer, Skolor och univeristet har stängts. Flera evenemang utförs också för tomma arenor, just på grund av den stora spridningsrisken. Flera företag håller stängt och nu kommer även Google och Spotify försöka hjälpa till att dra sitt strå till stacken.

Spotifys vd Daniel Ek har postat på Twitter att han nu bett Spotifys anställda att arbeta hemifrån de närmaste två veckorna, just för att risken för covid19 har ökat ordentligt.
Ek skriver också att han hoppas andra företag i Sverige kommer ta efter.

Nu medelar även Google att man vill att sina anställda i Nordamerika ska arbeta hemifrån.
Google går då i fotspåren för många andra amerikanska techföretag som den senaste tiden gått ut och uppmanat sina anställda att arbeta hemifrån för att kunna hjälpa till att begränsa spridningen av covid19. Bland annat har Microsoft, Amazon och Facebook bett anställda Nord Amerika att jobba hemma. Även Apple, HP, Intel och Twitter har uppmuntrat anställda att arbeta hemifrån.

Det finns även livekartor som man kan följa om man vill se hur Corona viruset eller covid19 som det också kallas sprids. Här kan du hitta en sådan karta.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar