Nya funktioner i Google Meet

Nya funktioner i Google Meet

Google fortsätter att utveckla och förnya sina tjänster, denna gång är det Google Meet som har fått högsta prioritet
Dom 7 nya funktionerna som nu tillkommit gör att Google fortsätter att hålla jämna steg med sina konkurenter och bemöta sina användares behov nu när det gäller mer och mer distansstudier och arbete. Och under dom närmaste månaderna så kommer uppdateringarna att läggas ut eftersom.

1) Nya layouter

Layouterna för videokonferenser har blivit mer realistiska och bättre, eftersom fler och fler människor deltar i möten tillsammans, så kan du se upp till 16 personer samtidigt i Google Meet. Detta är något som kommer att uppdateras framöver, och det sägs att nästa steg är att man ska kunna se 49 deltagare samtidigt.

2) Räcka upp handen

Medans man har ett videomöte, exempelvis en skolklass så händer det att deltagare inte känner dom kan delta ordentligt på grund av konversationsflödet och andra orsaker, då kan man klicka på ”Räck upp handen”. Då ser dom andra att man vill tillföra något till samtalet.

3) Andra bakgrunder

Det brukar alltid hända när man har ett videomöte, människor eller djur passerar igenom kamerans räckvidd och syns på bild. Man kanske inte har det så jättestädat hemma, eller befinner sig på ett ställe där det helt enkelt inte är passande att andra ska kunna se bakgrunden, då kan man välja en anpassad bakgrund. Du kan även välja din egen favoritbild att ha som bakgrund.

4) Mötesrapport

Du kan spåra aktiviteten om mötet, vilka som deltog och när, och vem som startade det.

5) Smågrupper

Om man har en stor grupp som man vill dela upp i mindre så kan man använda smågrupper för att förenkla till exempel grupparbeten som senare kan slås ihop till en stor grupp igen för presentation.

6) Q & A

Q & A står för Question & Answers, det handlar om att låta deltagare ställa frågor och kommentarer utan att störa gruppkonversationen.

7) Röstning

Det finns också ett bra alternativ som gör det enklare för deltagarna att engagera sig i mötet och göra det lättare att få igenom beslut genom att göra röstningar under videomötet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar