Därför kunde du inte publicera länkar på Facebook

Därför kunde du inte publicera länkar på Facebook

Du har begränsats tillfälligt från att dela länkar

. Flera olika varianter av detta meddelande mötte många svenskar efter att dom försökt dela länkar på Facebook, både på sin eget flöde och i grupper. Privat gick det bra att dela men offentligt var det problem.

Många spekulationer har varit om vad det hela beror på, men enligt Facebook så handlar det bara om ett tekniskt missöde.

Först kunde jag inte dela inlägg, och nu är jag begränsad att dela inlägg fram till imorgon 14:35. Det är väl så att vissa inlägg inte passar Storebror

skriver en missnöjd användare på Facebook.

Det är inte heller den enda användaren som haft problem.

I många Facebook grupper, i trådar som blivit långa skriver många svenska användare att dom upplevt samma sak under julis första dagar.
Efter att ha delat en länk på sin sida så har Facebook meddelat att användaren inte får posta fler länkar under en period, oftast runt 24 timmar.

Men det är inte bara i Sverige som problemet varit, utan även användare från andra länder har drabbats, flera användare har rasat ordentligt med misstanke om censur.

Men nu har Facebook berättat för SVT Nyheter att det hela bara rör sig om ett tekniskt problem och inget annat.

Det var ett tekniskt problem under helgen som ledde till att personer fick problem med att posta länkar på Facebook. Problemet löstes så snabbt som möjligt för alla som påverkades av detta, och vi ber om ursäkt för allt besvär

skriver presstalespersonen i ett mejl.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar