Om du behöver använda Flash i Chrome

Dom allra flesta har inaktiverat Adobe Flash i Chrome. Adobe är föråldrat sen många år och har varit på väg att skrotas minst lika länge känns det som. Google har sagt att någon gång under slutet av 2020 kommer Flash stödet att tas bort helt och hållet från Chrome och Chrome os, det är inte bara Google som vill pensionera Adobe Flash utan även Adobe har insett att det börjar bli dags för pension, flash har ju ändå funnits i två decennier.

Men som ni vet så är det ju inte normala tider vi befinner oss i, nu när miljontals studenter ska göra hemundervisning och många ska jobba hemifrån så används Flash för en hel del webbplatser, problemet är att flash är inaktiverat på Chrome som standard, och dom flesta vet kanske inte hur man kan åtgärda detta om man behöver.

När du är inne på webbsidan, så klickar du på lås ikonen som är till vänster om adressen till webbsidan, klicka sedan på site inställningar, på sidan som öppnas letar du reda på flash och väljer tillåt. Återgå sedan till sidan du ville använda flash på och ladda om sidan och nu ska flash vara aktiverat.

Om du av någon anledning vill inaktivera flash så följer du helt enkelt samma steg,fast du väljer blockera istället för tillåt.

Det kanske känns väldigt enkelt men det är nog något som dom flesta inte vet om hur man gör, eller att flash är inaktiverat i Chrome från start.