Åklagarmyndighetens it-system fortfarande nere

Cåbra som är åklagarmyndighetens ärendehanteringssystem ligger fortfarande nere, man uppger från myndighetens håll att man ”arbetar intensivt” med att lösa problemet men kan fortfarande inte ge någon prognos för när det ska vara löst.

Sedan i måndags kväll har åklagarmyndigheten haft problem med it-system Cåbra. Bland annat har det inneburit att åklagarna inte kunnat arbeta med programmet och därför fått gå över till manuella rutiner. Ännu ligger systemet nere säger åklagarmyndighetens presstjänst. Vidare säger man i ett uttalade att all information finns kvar i Cåbra, men att det inte går att använda för stunden. Alla andra system ska dock fungera som vanligt.
Man tillägger också i medelandet att de ”arbetar intensivt med att avhjälpa problemet och minska effekterna av avbrottet”, men att de fortfarande inte kan ställa någon säker prognos om när systemet kan vara uppe igen.

Just prioriteras ärenden där det finns frister för frihetsberövande, Annars pågår allting som vanligt.

Det finns sedan tidigare rutiner för it-störningar, som bland annat omfattar ett paket med Wordmallar för olika typer av beslut

uppger åklagarmyndigheten i uttalandet

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar