Nu är det säkert att dra ut USB-enheter utan att mata ut dom först

Om man har använt datorer i flera år så känner man säkert till regeln att man inte ska dra ut externa lagringsenheter såsom USB-minne utan att först använda kommandot ”mata ut” dom. Denna funktion finns för att det inte ska bli några läs eller skrivproblem på enheten.
Har du uppdaterat ditt system till Windows 10 och fortsätter uppdatera det så kommer du märka att Microsoft nu ändrat inställningarna så det är nu okej att dra ut sina USB-enheter utan att mata ut dom först.

Det har aldrig varit riktigt populärt att göra så här i Windows men i och med Windows 10 så har Windows nu fått acceptera att man kan dra ut enheter inkopplade via USB när man vill. Men det gäller ju som sagt också att tänka sig för, att dra ut minnet när det skrivs till enheten är ingen höjdare.
Innan Windows 10 var man tvungen att använda sig av funktionen Mata ut, nere vid klockan finns en USB-icon och sen får man välja vilken enhet de gäller och sedan Mata ut. Detta var en funktion som fanns för att systemet skulle vara säker på att alla läsning och skrivning till enheten är avslutad, innan enheten plockades ur.

Under Diskhantering kan du kontrollera dina lagringsenheter, hårddiskar, cd/dvd skivor som minne

För varje extern enhet finns det två inställningar, Snabb borttagning respektive Bättre prestanda, I Windows 10 är Snabb borttagning inställd som standard, då deaktiveras också cache-hanteringen som ökar prestandan på skriva filer, vilket gör att problem inte kommer att kunna uppstå när du drar ut USB-kontakten.
Om du vill ändra på denna inställning, så välj vilken enhet det gäller, högerklicka och välj Egenskaper, sen väljer du Maskinvara och sedan klickar på din enhet, följt av Egenskaper, där hittar du fliken Principer där dom två alternativen finns.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar