Google i sammarbete om uppkopplade kläder

Nu kommer en ny omgång Jacquard-jeansjackor där Levi’s sammarbetar med Google, jackorna som använder inbyggda sensorer för att styra uppkopplad teknik.

Google har uppdaterat sin Jacquard plattform som ska fungera med uppkopplade kläder. Redan 2015 började Google komma med uppkopplade kläder, och 2017 släppte man en jeansjacka tillsammans med Levi’s. Den har sensorer i ärmarna, sensorerna kan man med hjälp använda dom med bluetooth och gester och genom detta styra olika typer av teknik.

Jacquard appen är uppdaterad och Google har krympt ner sensorerna till en storlek i likhet med ett tuggummi, batteriet ska kunna hålla i upp till två veckor. Google vill att tekniken ska kännas naturligt i kläderna och inte vara i vägen för dig eller tekniken du vill använda.

Jacquard jackorna som Levi’s nu släpper i Trucker och Sherpa-modell för både kvinnor och män, är bara en början, Google lovar nämligen att fler Jacquard-plagg kommer dyka upp inom en snar framtid och från fler tillverkare. Urpsrungligen kostar Jacquard jackan cirka 3500 kronor när den släppets, men den nya kollectionen kommer att kosta runt 198 dollar, runt 1980 Svenska kornor. Jackan kommer till en början att släppas i Austrailien, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA.

I Samband med att jackorna släpptes så har Google och Levi’s också släppt en trailer där det går att se bärarna använda dem för att kontakta sin smartassistent, styra sin musik, ta bilder och hitta vägen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar