13 verktyg som kan vara perfekt för din Chromebook

Chromebook vinner allt mer marknadsandelar både bland privatpersoner och företag, men ingen kan ha koll på hur det ser ut med appar att använda. En Chromebook kan trots allt göra väldigt mycket, allt från att sammarbeta till utveckling med mera, endast fantasin sätter gränser. Men det gäller att hitta rätt program, så blir arbetet både enklare, smidigare och defentivt roligare.

Chromebook används på många skolor, företag och hos en hel del privatpersoner, det på grund av den smidiga administrationen, snabb och enkel installation och att den är lätt att lära sig. Och det har gjort den till väldigt bra alternativ till Pc och Macintosh datorer.

Google Apps (tidigare G Suite)

Att använda Googles appar på Chrome OS är ganska så självklart, men man måste också tänka på att se till så allting är optimerat så det passar in på ditt användande.
Se till så att alla inställningar är gjorda på rätt sätt, så du får ut mest av det du vill ha ut av apparna.

Cloud 9

Cloud 9 är ett utvecklingsverktyg som varit med från början när den molnbaserade miljön som Chromebook bygger på började utvecklas. I Cloud 9 kan du också bjuda in gruppmedlemar till dina projekt, vilket innebär att ni kan arbeta med samma kod tillsammans. Cloud 9 finns i flera abonemangsformer, men även en gratis version där du har tillgång till ett privat arbetsutrymme.

Box
Box är en molnlagringsspelare. Box är inte bara en webbapplikation till Chromebook. I stället ger appen dig tillgång till ditt Box konto direkt genom filhanteraren i Chrome OS. Det är alltså inte längre en begränsning i Chromebook där en tredjeparts molntjänst var begränsad till webbläsaren. Box Chrome app är ännu i beta stadiet, men fungerar ändå väldigt snabbt och smidigt med ditt box konto, så använder du box är det klart värt att satsa på.

HipChat.
HipChat är ett samarbetsverktyg som innehåller bland annat chatt, videosamtal, skärmdelning. Som tur är så är webbapplikationen funktionell och väldesignad som den är för Windows och OS X. Android appen är också kompatibel med Chrome OS, så du kan även använda den som en fristående applikation.

Microsoft Office.
Att anväda Microsoft Office på en Chromebook har tidigare varit väldigt svårt, men nu har även Microsoft började haka på Chromebooks. På senaste I/O mässan så visade Google upp Office för Chromebooks och det mesta man kan göra normalt på Office paketet går nu att göra även på Chromebook.

Outlook Android på Chrome.
Använder man sig av Outlooks applikation för Android så fungerar den väldigt utmärkt o Chrome Os och ger dig dessutom en egen yta för din epost. Outlook för Windows och MacOS är dock mer utvecklade, men dom grundläggande funktionerna fungerar bra och är också ett bättre alternativ för webbapplikationen.

Firefox för Android.
Att man ska installera och använda någon annan weebbläsare på än Chrome på en Chromebook, kanske inte är något man tänker på det första man gör. Men det är fullt möjligt och ger dig då också ett annat alternativ än Google. Och är du en hemsidebyggare så får du också en chans att prova din hemsida i olika webbläsare.

Circ.
IRC klienter för något som många organisationer och personer använder sig av än idag, och då är Circ ett bra alternativ. Det går att använda samma irc uppkoppling till flera olika enheter om det är så att du är på språng och skiftar enhter ofta.

Zenmate.
Chrome är bra och säker webbläsare men frågan är också vad du har för krav på en webbläsare. Då är ZenMate ett bra alternativ för Chromebooks, ZenMate krypterar din uppkoppling och gör din interuppkoppling säker. Anonym surf och antivirussurf är något som den utlovar bland annat.

Basecamp 3.
Sysslar man med projektarbeten så är Basecamp 3 något man skulle tittat närmare på, det är många företag både stora och små som använder Bascamp för projektarbeten. För snabb tillgång kan man använda sig av Chrome versionen eller Android appen. Man kan lätt se när mål är uppnådda och vilka medarbetare som har vilka arbetsuppgifter.

ZenHub för GitHub.
är du en person som kodar mycket på din Chromebook så är också en väldigt bra chans att du lagrar dina källkoder på GitHub. Det finns ett flertal Chrome appar för att förbättra ditt användande av GitHub, ZenHub är ett verktyg som körs ovanpå GitHub.

Postman.
Jobbar du med API:er så kommer du defintivt att tycka om att arbeta med postman, du kan jobba ihop med andra utvecklare med dina samlingar, samt organisera ditt arbete.

Chrome ADB
Chrome ADB är något som androidutvecklare kan ha stor använding av, det är ett verktyg som felsöker android enheter, men hjälper dig även att felsöka hemsidor.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar