Youtube blockar tusentals kinesiska användare

Youtube blockar tusentals kinesiska användare

Konton som publicerar mängder av klipp från kinesiska tv-kanaler anses vara en del av ett nätverk som sprider propaganda, och därför blockeras nu tusentals konton.

Det är under dom senaste månderna som det har blivit en större och djupare konflikt mellan USA och Kina, något som också lett till att det dykt upp stora mängder av pro-kinesiska konton på Youtube, Facebook, Twitter och andra sociala medier.

Techcrunch påstår nu att 2 596 konton som ska ha ägnat sig åt kinesisk propaganda har plockats bort från Youtube under våren, det kan jämföras med ett så lågt antal som 277 redan första månaderna under året.
Kontona som plockats bort ska ha publicerat en stor mängd klipp från kinesiska tv-kanaler om bland annat George Floyd-protesterna och den amerikanska hanteringen av coronaviruset. Men då det inte ska bli alltför tydligt att et handlar om propaganda så ska kontona också ha publicerat andra klipp, tex om Underhållning och idrott.

Om du skulle vilja veta mer om hur det kinesiska nätverket brukar använda sig av Youtube och sociala medier kan du ta del av en rapport som kallas för Return of the (Spamouflage) Dragon: Pro Chinese Spam Network Tries Again. Denns finns att läsa här

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar