Netflix sänker kvaliten – under 30 dagar

Streamingtjänsten Netflix kommer att sänka kvaliteten på allt innehåll i Europa under den kommande månaden, för att förhindra att internet blir segt som sirap.

När fler och fler personer i Europa jobbar hemifrån, pluggar på distans eller sitter i karantän som en följd av coronaviruset så ökar trycket mot internet och dess bandbredd.

Det är EU som har kommit med en vädjan till Netflix om att göra detta. EU:s kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, uppmanar också allmänheten att sänka kvalitén på den strömmade videounderhållningen.

För att säkerställa internetåtkomsten för alla, låt oss byta till standardupplösning när HD (High definition) inte är nödvändigt”,

skriver han på Twitter, där han också introducerar hasthtaggen #SwitchToStandard.

Thierry Breton vänder sig också direkt till strömningstjänsten Netflix, som hörsammade hans begäran.

Netflix vd Reed Hastings har efter samtal med Breton beslutat att tjänsten sänker kvaliteten på sina videoströmmar i 30 dagar, vilket beräknas minska användandet av bandbredd med 25 procent på tjänstens europeiska nätverk.

Google-ägda Youtube skriver i ett uttalande att man nu tillfälligt sänker kvaliteten på sajtens videoklipp till SD (standard definition) i stället för HD (high definition), vilket betyder en mindre detaljerad bild av samma orsaker som gjorde att Netflix ändrade sina insällnignar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar