Teknikhaveri hos Klarna

Teknikhaveri hos Klarna

Ett stort och allvarligt haveri har inträffat hos Klarna, kunder ska kunna sett varandras uppgifter. Det var genom att logga in med appen som användare kunde se andra användares betalningar och personuppgifter, innan Klarna stängde ner appen.

Nu har Finnansinspektionen, FI, begärt att Klarna ska förklara vad som hänt.

Klarna har 87 miljoner användare globalt, det är känsliga uppgifter såsom betalnings och köphistorik samt postadress som visats, man har även kunnat ta del av delar av bankuppgifterna, men inte hela kontonumret.

När användarna loggade in på appen så loggades dom in på en annan användare, varje gång man loggade in så kom man till en ny användare, Det är ännu oklart om det problemet medfört några andra problem, exempelvis om man kunnat handla för andras pengar.

Klarnas preschef Niklas GIllström säger:

Vi upplever för tillfället störningar i våra system orsakade av tekniska problem. Vi gör vårt yttersta för att återställa systemet och våra tjänster till full kapacitet och ber om ursäkt för eventuella besvär som det medför våra kunder. Vi har för tillfället blockerat all inloggning i appen tills vi är säkra på att problemet är helt löst.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar