Snart kan du köra Windows i din webbläsare

Snart kan du köra Windows i din webbläsare

Microsoft har dom senaste åren satsat väldigt mycket på molnet, den senaste produkten att ta steget dit är Windows.

Microsoft har nu presenterat Windows 365, vilket ger möjligheten att köra en fullständig version av Windows direkt i en webbläsare utan att det spelar någon roll vilken enhet du använder. Tjänsten är dock än så länge tillgänglig bara för företag.

Tekniken bakom Windows 365 är samma som den i Microsofts streamingtjänst för Xbox, med hjälp av den så skapas en virtuell pc i molnet. Den virtuella maskinen är personlig, precis som din vanliga dator. Interminne eller storlek på hårddisk får man själv välja, man kan enligt Microsoft använda sig av 512 gigabyte lagringsutrymme och 16 gigabyte interminne.

Windows 365 fungerar så att operativsystemet ska finnas där när du loggar in med din webbläsare, och när du sedan loggar ut eller stänger webbläsare fönstret så sparas Windows i det läget Windows är då det stängs ner, så nästa gång du startar upp din virtuella maskin så är du där du slutade senast. Det blir alltså smidigt och snabbt att växla mellan olika enheter och plattformar utan att behöva boota om och ladda upp systemen.

Microsoft har sagt att Windows 365 ska lanseras den 2 augusti 2021, för små och stora företag. Windows 365 kommer att börja med stöd för Windows 10, men kommer att uppgraderas till Windows 11 framöver.
Windows 365 kommer att fungera i dom nyare moderna webbläsare på Mac, Ipads samt Android och Linux. När och om det släpps för privatpersoner är i nuläget oklart.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar