Ljudprogrammet Audacity kallas nu för spyware

Ljudprogrammet Audacity kallas nu för spyware

Användare har börjat frukta att ljudprogramet Audacity kan användas för att samla information om användarna och som då görs tillgängliga för annonsörer eller främmande makter.

Audacity är ett välkänt och populärt program som bygger på öppen källkod och används för ljudredigering. Men när Muse Group köpte programmet i maj så har integritetspolicyn förändrats, något som nu börjat oroa användare en ligt appleinsider.

Policyn har uppdaterats med information om att programmet samlar betydligt mer information om användaren och dennes enhet. Bland annat användarens land, baserat på ip adress, felmeddelanden, kraschrapporter och vilken processor som används.

Men det är heller inte allt, programet ska nu också samla data nödvändiga för polis, juridiska processer och myndigheters förfrågningar, men man går inte in på vilen information det är som samlas ihop. IP adresserna sparas på sådant sätt så att dom kan identifieras under 24 timmar, vilket sägs vara nog för att myndigheterna ska kunna identifiera användaren inom lagens gränser.

Den sparade datan ska sparas inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), men enligt policyn så tillkommer även delning med huvudkontoret i Ryssland samt advokater i USA.

På Github och Reddit diskuterar nu användare av programmet om man ska kunna bryta sig loss och skapa en ny version av programmet skapa en ett eget Aduacity, vilket är möjligt då programmet bygger på öppen källod.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar