Google uppdaterar sökmotorn – ska minska spamsiter

Google uppdaterar sökmotorn – ska minska spamsiter

I sitt ständiga arbete med att förbättra sökmotorn har nu Google meddelat i sin blogg att i sin senaste uppdatering ska det bli så att du får mer hjälpsamma sökresultat, och med det minska den stora mängd spam som dyker upp när du gör dina sökningar.

För att ska kunna få bättre och informativa sökreslutat så kommer rankingsystemet för Googles sökmotor göras om, Tanken bakom detta är att sidor som bara återanvänder andras information eller som verkar skapade för sökmotorer och inte för användarens intresse, kommer att bli hämnade av det nya rankningssystemet, medans dom högkvalitativa och hjälpsamma sidorna ska gynnas av uppdateringen.

Google tror att med denna uppdateringen ska det minska antalet lågkvaltiva sidor som bara kopierar innehåll för att synas i dina sökresultat med nästan hälften, närmare 40 procent av sidorna kommer att drabbas.

Man kommer även uppdatera policiyn rörande spam, policyn avgör när det blir dafs att sätta in åtgärder för spaminnehåll. Google kommer att agera mot källor som skapar innehåll för att påverka sökresultaten, oavsett om det är skapat av människor eller AI.

Den 5 maj kommer Google även att klacifiera specifika typer av tredjepartsinnehåll på sidor som annars klassats som pålitliga som spam. Att det kommer genomföras den 5 maj är för att ge sidorna tid på sig att justera sina publiceringar.

Det kommer även att bli saktioner mot missbruk av utgånga domäner, dessa används ibland för att kunna ge sidor med spaminnehåll utsendet av att tillhöra en äldre domän och därför lura Googles sökbotar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar