Skydda dig mot falska adressändringar

Skydda dig mot falska adressändringar

Är du en sån som oroar dig över att du antigen får en ny adress själv eller att andra skriver sig på din adress utan din vetskap?
Nu finns det tjänster som skyddar dig mot id kapningar.

Just Id kapning är ett stort problem, om du skulle drabbas så tar bedragare över hela din identitet och kan sedan beställa varor, tjänster, ta lån eller till exempel starta företag i ditt namn.

adress, adressändring, adresslåset, skatteverket

En populär metod för bedragarna är att dom använder sig av falska adressändringar, dom anmäler att du flyttat så börjar din post att skickas till den brevlåda bedragaren har godkänt. Detta är möjligt eftersom adressändringar sker genom pappers post vilket inte är en jättesäker metod numera.

Ett smidigt sätt att skydda dig mot adressändring via papper och istället kräva identifiering via Bank-ID. Det kan du göra genom att lägga in en spärr i Skatteverkets folkbokföring.

Det finns även en gratistjänst kallad Adresslåset, den finns hos Svensk Adressändring som ägs av postbolagen. Och det spärrar då tillfälliga eftersändningar.

Adresslåset har också fått en ny funktion, den bevakar om någon obehörig skriver sig på din folkbokföringsadress. Om detta skulle ske får du ett sms och e-post, det gör att du snabbt kan agera.

Adresslåset
www.adressandring.se
Skatteverket Mina Sidor

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar