Google Classroom: Så kommer du igång med Google Classroom

Så kommer du igång med Google Classroom

Google Classroom är en gratis tjänst online som låter lärare och stundeter att enkelt dela filer och uppgifter med varandra. Lärarna lägger in uppgifter för studenterna och kan sedan betygsätta dom, allt kan ske utan att behöva skriva ut något.

Det fungerar även som en kommunikationsväg då lärare kan posta meddelanden och uppgifter som eleverna ska göra samt skicka epost både till studenterna och deras föräldrar.

Google Classroom bygger på Google Drive, som är en gratis molnbaserad tjänst där man kan ladda upp sina filer. Genom Google Classroom så får lärarna använda sig av Google Docs, Google Forms och många andra Google tjänster för att skapa formulär och andra documents som behövs för undervisningen.

Så kommer du till Google Classroom
Innan du börjar använda Google Classroom så behöver du logga in på ditt Google konto. Om du inte har ett så kan du skapa ett. Du kommer till Google Classroom genom att besöka classroom.google.com. Det finns även appar för iPhone och Android.

Google Classroom

Apparna är perfekt att använda för Google Classroom när du är i en sådan situation att du inte kan använda din dator, men det är ändå bäst att använda din dator för att rätta eller skapa uppgifter.