Chromebook: Så byter du till Chromebook

Så byter du till Chromebook

När du gör bytet från Windows till Chromebook kan det se väldigt underligt ut till en början, men det är faktiskt rätt enkelt att göra detta byte. Man börjar med några enkla steg:

Skapa ett Google konto
För att använda en Chromebook så behöver man ett Google konto att logga in med, om du redan har ett Google konto så är du redan klar och kan hoppa över detta steg. Använd ditt Google konto och logga in på din Chromebook.
Om du redan har använt webbläsaren Chrome på tidigare datorer så har du säkert redan bokmärken, inställningar och annan information sparade på ditt Google konto, om du har automatisk synkning påslagen på kontot så kommer dom dyka upp på din Chromebook också.

Göra backup
När du byter till en ny dator så kan det kännas lite tufft att flytta alla filerna från en dator till en annan, men det finns enkla sätt att flytta över dina filer från en dator till en annan.
Men eftersom Chromebooks använder det mesta av data och information från ditt Google konto så kan du helt enkelt ladda upp dina filer till Google Drive. Så när du loggar in på din Chromebook så har du automatiskt tillgång till dina filer på Google Drive. Du kan läsa mer om Google Drive här.

Chromebook, bärbar, laptop

Men om du inte vill ladda upp dina filer på molnet, så kan du också använda dig av ett USB minne eller en extern hårddisk så du enkelt kan överföra dina filer till din Chromebook.

Jag rekommenderar dock att du använder Google Drive, dels för att du kommer att använda Google Drive mer och mer framöver så du lär dig hur det fungerar, men också för att det helt enkelt är gratis. En hårddisk eller USB minne kostar pengar om du inte redan har det tillgängligt.

Hitta andra programvaror
Eftersom Chromebook körs på Chrome OS så kan du inte bara ladda ner och installera dom program som du haft tidigare på din Windows maskind, men det finns ju trots allt en stor mängd av appar som fungerar på samma sätt som dina tidigare program.

Google Docs fungerar på samma sätt som Microsoft Word och det går även att öppna och ändra i Word document, men du kan även använda andra delar av Googles kontorsprogram som Google kalkylbad och Google presentationer.

Pixlr fungerar väldigt bra som ersättare för Photoshop och tillåter att du öppnar och redigerar befintliga .psd filer. Pixlr är inget standard program på Chromebooks men kan med lätthet laddas ner från Chrome web store
Outlook om du inte vill använda Gmail utan känner dig mer bekväm med Outlook så finns det appar för Outlook som du kan ladda ner och använda.