Chromebook: Inställningar för din Chromebook

Inställningar för din Chromebook
Om man vill förändra sin Chromebook så är de faktiskt väldigt enkelt. Det är visserligen inte lika mycket inställningar och ändringar som kan göras jämfört med Windows eller macOS, men du kan fortfarande ändra din bakgrund och utsendet på din webbläsare.

Hur du byter din bakgrund:
Det första du ser när du loggar in och kanske det du kommer se oftast, är din bakgrund så de är viktigt att välja en bakgrund man står ut med och vill se.

Klicka på klockan i nedre högra hörnet, välj sedan inställningar och utsende, sen väljer du bakgrund. Här kan du nu välja en massa olika bakgrunder, så klicka på den bakgrund du vill ha och din bakgrund är ändrad.

Så ändrar du webbläsarens tema:
Chromebooks är ju byggda runt webbläsaren Chrome (och du kommer använda det rätt så mycket). Men ibland kan det bli lite enformigt och trist, då kan det vara läge att byta tema så fräschas det upp.

Klicka på klockan nere i högra hörnet, välj inställningar, under utsende väljer du hitta teman.
Nu kommer ett fönster att öppnas med olika teman i Chrome Web Store, välj det tema du vill installera. Det kommer dykta upp mer information om temat, välj Lägg till så installeras temat.

Kolla runt bland inställningarna och funktionerna i din Chromebook, du hittar alltid något skoj och som får dig att vilja titta runt lite mer och förändra din Chromebook. Finns det inte bland inställningarna så finns det kanske bland appar eller tillägg för exempelvis din webbläare, men så klart kan de finnas andra förändringar som går att göra för olika program. Glöm heller inte att uppdatera din Chromebook rätt regelbundet så du får den senaste versionen och där med får dom senaste uppdateringarna till program men även säkerhetsmässigt.