WordPress på egen domän med ett klick

WordPress på egen domän med ett klick

Att köra WordPress är inte svårt, det är säkert många som drar sig för det för installationen kan kännas svår. Men den är enkel och görs med ett klick. One Click Installer är något som dom allra flesta webbhotell erbjuder idag.

Jag tänkte visa hur enkelt och smidigt det är att sätta upp en wordpress blogg själv. Jag använder mig av webbhotellet servage, men dom allra flesta hotellen har idag denna funktion, inte bara för Worpdress utan även för andra tjänster.

Det allra första som behövs är att införskaffa en domänadress, det är något som kräver lite tanke och känsla då det inte kan ändras efteråt, utan en ny domän måste registreras. Att registrera en domän idag sköts ofta via webbhotellen, vilket gör hela processen smidigare. Du kan givetvis registera din domän via andra håll och länka den till hotellet.

Denna sida ligger på servage.net och domänen är registrerad via godaddy. Servage har som tidigare påpekats tillgång till One Click Installer, du kommer snabbt igång med ditt webbhotell, det tar bara några minuter för att din registering ska gå igenom och du får tillgång till ditt konto. Däremot kan domänen ta ett tag innan alla inställningar går igenom, upp till ett dygn kan det ta ibland.

Du installerar WordPress på din domän genom att logga in på ditt servage konto och sedan välja Domän och Webbplats, för att sedan välja One Click Installer i menyn.
Klicka på Installera ny applikation (grön knapp). Genom att klicka på dom tre ränderna kan du välja vilken domän eller subdomän du vill installera på, om du är nöjd med php versionen så kan du välja installera. Avancerad installation är för mer erfarna användare.

När du gjort detta så kommer det fram en sida där du uppmanas att vänta då installationen pågår. Din wordpress installation skapas automatiskt, när detta är klart så kommer det en sida med användar uppgifter, där står din sida, dindomän.se/wp-admin som är login sidan som standard, användarnamnet admin som också är standard, sen lösenordet för admin kontot.

Nu kan du logga in på din WordPress blogg och börja justera den som du vill ha, med olika teman, plugin och inställningar.

Ett tips är att byta ut admin kontot till ett konto med annat namn, på så sätt slipper man väldigt mycket av dom automatiska loginförsök som görs. Det går även att ändra dindomän.se/wp-admin adressen för att förvilla dom som är ute i ont uppsåt.