Windows 11 uppgradering innehåller skadeprogram

Windows 11 uppgradering innehåller skadeprogram

En fejkad uppdatering av Windows 11 har upptäckts, uppgradering installerar skadeprogram på datorn, uppgraderingen använde sig av domänen Windows-upgraded.com

Det är säkerhetsforskare vid HP som upptäckt att hackare nu försöker lura sig in i datorsystem världen över genom att fejka uppgraderingar från Windows 10 till Windows 11. Istället för uppdateringar så aktiveras skadeprogrammet Redline som bland annat kan stjäla lösenord, cookies och kreditkortsinformation bland annat.

Det har även uppmärksammats att den fejkade uppdateringen börjat i samma veva som Microsoft gått ut och sagt att Windows 11 ska börja rullas ut på allvar.

Hackarna ska ha använt sig av domänen windows-upgraded.com för att kunna lura sina offer att installera och sprida skadeprogrammet. På sudan finns en en nedladdningslänk till en skadlig zip fil med namnet ”Windows11installtionAssistant.zip!” och i den fanns en fil som startade hela skadeprogarmshistorien.

Sajten har nu stängts ner men chansen är väldigt stor att personerna bakom den försöker skapa nya sajter med fejkade uppgraderingar.

En uppmaning är som vanligt att inte lita på någon annan uppgraderingstjänst än Microsofts egna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar