Ny elektronikjätte skapas – Netonnet och Komplett går samman

Ny elektronikjätte skapas – Netonnet och Komplett går samman

Netonnet och Komplett går samman och skapar en ny kedja och tillsammans får då bolagen tio procent av marknaden i norden.

Båda företagen behåller sina varumärken och även dotterbolaget Webbhallen som förblir ett eget varumärke sägs det i ett pressmedelande.

Genom att företagen går ihop så förväntar man sig att det ska kunna göras affärer för minst 200 miljoner kronor årligen, speciellt då på inköpssidan.

Båda bolagen hade under 2021 en årsomsättning på 18,5 miljarder och ett rörelseresultat på 674 miljoner.

Lars Olav Olaussen, vd på Komplett Group säger :

Komplett och Netonnet passar perfekt ihop. Tillsammans får vi ännu fler kunder och därigenom också möjligheter till ännu bättre inköp, vilket gör att vi kan fortsätta erbjuda attraktiva priser. Nu breddar vi koncernens geografiska närvaro och skapar förutsättningar för ett ännu mer attraktivt erbjudande och den bästa kundupplevelsen.

Susanne Holmström, vd på Netonnet tillägger.

Vi ser tydliga synergier mellan Netonnet och Komplett. Båda organisationerna har ett mycket starkt kundfokus och sätter alltid kunden först. Vi har likheter i företagskultur och attityd, och vi kompletterar varandras styrkor. Vi vill göra samma sak som idag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka.

I pressmedelandet så framgår det också att sammanslagningen kommer att nå en marknadsdel i Norden på runt 10 procent. I övrigt så är avtalet uppbyggt så att Komplett Group köper aktierna i Netonnet, ett köp som kostar runt 3706 miljoner.

Lars Olav Olaussen blir vd för nya Komplett Group och Susanne Holmström fortsätter som vd för Netonnet. Holmström ska också ingå i Kompletts koncernledning som vice vd. Både koncernens huvudkontor och de tre affärsenheterna NetOnNet, Komplett och Webhallen behåller sina befintliga kontorslägen, och bolaget fortsätter vara noterat på Oslobörsen.

Affären ska först godkännas av Komplett Groups aktieägare och konkurrensmyndigheterna i Norge och Sverige.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar