SSD diskar går sönder efter 40 000 timmar

En bugg i ssd-hårddiskar gör att dom kan komma att gå sönder efter 40 000 timmar och det påverkar flera företag, bland annat HPs datorer.

Det rör sig om en mjukvarubugg som gör att vissa ssd-hårddiskar, bland annat från Hewlett Packard, HP, kan gå sönder, och dom går sönder så pass hårt att det inte längre är möjligt att reparera disken och få tillbaka datan på den. rapporterar Engadget.

Buggen gör att ssdd-hårddiskarna komer att krachsha efter exakt 40 000 timmar, eller fyra år, 206 dagar och 16 timmar, från det att de börjat användas. Enligt prognos från HP så kan problemen börja i Oktober i år, Ssd-hårddiskarna som påverkas är 800 Gb och 1,5 TB SAS-modeller som är speciellt gjorda för big data-analyser, molndata, arkivering och databaser.

Det är inte så att HP är ensama om detta problem utan det påverkar ett flerta tillverkare och gäller produkter med HPD7 eller tidigare mjukvara. HP har nu kommit ut med instruktioner till sina kunder om hur man uppdaterar mjukvaran och hur man kan se hur länge disken har använts.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar