SD kort på 4 TB kan snart vara verklighet

SD kort på 4 TB kan snart vara verklighet.

Pris och minnnestyp är än så länge inte kännt.

Det är Western Digital, ett företag från Amerika som är känt för sina lagringlösningar har uppgett att dom kkommer att släppa ett SD kort för 4 terabyte redan nästa år. Idag är det största Sd kortet som finns på marknaden 1 terabyte. Tidigare under året släpptes även det första microSD kortet på 2 terrabyte.

Western Digital, SD kort, terabyte, minneskort

Ars Technica är det som rapporterar att det nya kortet kommer att använda bussgränssnittet Ultra High Speed-1 som stödjer en överföringshastighet på upp till 104 megabyte per sekund. Western Digital tänker släppa kortet under sitt SanDisk varumärke och marknadsföra det mot komplexa arbetsflöden inom media och underhållning, Exempelvis högupplöst video, även då 8K som har ett högsta antal bildrutor per sekund. Däremot ska kortet inte vara snabbt nog för att stöjda rå 8K videoupptagning.

Det är i nuläget okänt vilket NAND minne kortet kommer använda eller om det kommer att stödja SanDisks DDR200/DDR208-läge vilket också som kan möjliggöra ännu högre dataöverföringshastigheter Det är ännu oklart vad kortet kommer att kosta och Western Digital uppger att dom kommer att demonstrera kortet inom en snar framtid.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar