Så visar du en annan sida som start i WordPress

En standard inställning i WordPress är att visa en lista över dom senaste inläggen när man kommer in på sidan. Det är trots allt det upplägget som är vanligast då man driver bloggar
Men det finns ju trots allt en inbyggd inställning där man kan ändra detta, det är ju samtidgt skoj att vara lite annorlunda och driver man ett företag eller organisation så kan man ju vilja visa en hemsida istället för inlägg.

Men hur gör man då?

1) Skapa en sida som du vill ha som startsida
Om du redan har skapat din sida kan du hoppa över detta steg. Om du nu inte har det så börja med att logga in på adminpanelen för din sida. Välj sedan Sidor och skapa ny sida. Lägg sedan till innehållet i din sida och klicka på publicera då du är klar.

2) Använda sidan som startsida
Gå till inställningar och sedan Läsa längst upp på sidankan du välja hur du vill din framsida ska se ut. Välj vad du vill visa på startsidan Dina senaste inlägg eller En statisk sida, välj en statisk sida och välj sedan i drop down menyn den sida du skapade i tidigare steg. Klicka sedan på spara ändringar.

Färdigt! Om du besöker din startsida ska nu din framsida vara din egendesignade sida.

Om det mot förmodan din sida inte dök upp i steg 2 så kontrollera så att den blivit publicerad. Sidan måste vara det innan du kan välja den.