Så skapar du en släktforskningsjournal
När du har dokumenterat den redan befintliga informationen så är följande steg att bygga upp en strukturerad släktforskningsjournal. Detta fungerar som en central plats för att organisera och spara din forskning.
Det finns som vanligt många sätt att strukturera upp din journal, men den ska innehålla grundläggande information som hjälper dig att hålla ordning och reda på din forskning.
Börja genom att göra avsnitt för varje individ/familj i din släkt även för dig själv. Där kan du notera grundläggande information som namn, födelsedatum, vigsel och dödsdatum. Var också noga med att lägga till källor för varje bit av informationen du lägger in, oavsett om det är muntliga berättelser, fotografier eller officiella dokument.
Du kan även skapa avsnitt för familjegrupper eller generationer och då skapa länkar mellan dom för att kunna visualisera släktträdet och göra det levande.
Om du har en välskött släktforskningsjournal så kommer du kunna hålla bättre reda på dina framsteg och undvika att upprepa redan gjord forskning och dessutom kunna se enkelt vart du behöver mer information. Det kan även bli en värdefull källa för framtida generationer som kan bygga vidare på din forskning.