Netflix vill ta betalt för delat konto

Netflix vill ta betalt för delat konto

Netflix börjar ta betalt för att delat konto
Här är länderna som kommer påverkas till en början

Med början i nästa år så kommer Netflix att börja ta betalt för personer som delar konto, åtminstone i några utvalda länder, men det dröjer nog inte länge innan det kommer till flera länder.

Om du använder någon annans konto på Netflix utan att själv betala, eller du kanske delar konto med en familjemedlem, från årsskiftet så kommer det bli svårare och även dyrare att dela konto.

På sin hemsida skriver Netflix att dom under en längre tid upplevt problem, framförallt då för många användare delar på ett konto.

Dagens utbredda kontodelningar mellan olika hushåll gör det svårare för oss att investera i och förbättra vår service. Så vi har försiktigt experimenterat med olika sätt för folk som vill dela konto genom att låta dem betala lite mer

säger Netflix i ett uttalande.

Under början av 2022 så lanserade Netflix en testversion i Chile, Costa Rica och Peru. Dom som ville dela konto med någon annan fick också betala för varje hushåll som loggade in på samma Netflix inloggning.

Nu kommer även flera länder att läggas till listan, Argentina, Dominikanska republiken, El Salvador, Guatemala och Honduras. Där kommer nu varje hushåll som använder sig av samma Netflix konto betala för det.

Det ligger på cirka 35 kronor extra för varje hushåll som delar på kontot idagsläget, priset kan dock förändras.

Ännu finns ännu inga planer för att använda det nya systemet i Sverige, åtminstone inte innan Netflix testat och utvärderat det nya betalningssystemet.

Vi arbetar hårt för att göra bra tv-serier och filmer, och för att vara så försiktiga som möjligt med hur vi tar betalt för användning i flera olika hem. Vi kommer inte att göra ändringar i andra länder förrän vi bättre förstår vad som fungerar bäst för våra medlemmar

skriver Netflix.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar