Mullvad utsatt för husrannsakan – ingenting togs

Mullvad utsatt för husrannsakan – ingenting togs

Det var den 18 april som ett flertal poliser från den nationella operativa avdelningen, NOA, kom till mullvads serverhall i Göteborg för att försöka beslagta datorer med kunduppgifter och historik på surfande.

Mullvad skriver på bloggen att företaget utsatts för en husrannsakan som utförts av nationella operativa avdelningen, NOA, den 18 april.

Polisen hade med sig en fullmakt för att beslagta datorer som innehöll kunduppgifter men då Mullvad kunnat visa att några sådana uppgifter inte fanns i några av datorerna som företaget hade i sina lokalaer i Göteborg, så polisen fick gå därifrån tomhänta.

Mullvad, VPN

Enligt företaget så påpekade dom för polisen att det är olagligt för dom att ta beslagta utrustning som dom inte har skäl att tro att de faktiskt innehåller det polisen var ute efter. Då Mullvad gjorde en demostration som visade på att det inte innehåller några som helst kunduppgifter och sedan ett samtal med åklagare så slutade det hela med att polisen gick därifrån tomhänta.

Enligt Mullvad själva så är det här första gången sedan dom startade för 14 år sedan, som dom får påhälsning på detta sätt. Sverige är hemvist för två VPN tjänster som menar allvar då dom säger inga loggar, Mullvad och OVPN, den senare stämdes under 2020 av filmbolagen men gick men vann senare i Patent- och marknadsdomstolen

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar