Japan byter ut rökrum mot videosamtalsrum

Japan byter ut rökrum mot videosamtalsrum

Nya avdelningar tillängnad arbete som har tillgång till dubbelt så snabbt wifi, eluttag direkt i sätena och särskilda videosamtalsbås är vad som kommer ersätta rökrummen på Japans höghastighetståg.

Det är det japanska järnvägsbolaget JR Tokai som meddelat att dom kommer ersätt rökrumen på Shinkansen tågen med rum utrustade för videosamtal för dom som vill arbeta ombord på tåget.

S-Work som den nya avdelning kallas är anpassad för passagerare som vill kunna göra sitt arbete ostört under resan och då inte heller störa andra passagerare.

Shinkansen N7005
Shinkansen N7005

Förutom dubbelt så snabbt wifi, eluttag direkt i sätena så har passagerarna också tillgång till att låna en datormus, sekretessfilter för laptopskärmen och en kudde att vila datorn på.

En del av tågen kommer också ha särskilda bås för videosamtal istället för dom tidigare rökrummen. Röka på tåget förbjöds i Japan under 2020.

Till en början kommer S-Work att finnas på några linjer som körs av Shinkansen N7005 tågen. När tror du vi får se något liknande i Sverige?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar