Chrome OS Flex kan göra om din gamla laptop till en Chromebook

Chrome OS Flex kan göra om din gamla laptop till en Chromebook

Google har nyligen släppt en förhandsversionem av Chrome OS Flex, det är ett nytt enkelt operativsystem som är tänkt att ersätta Windows och Mac OS på äldre datorer.

Om du har en gammal dator som inte längre kan få dom senaste uppdateringarna av Windows eller Mac OS, så kan de vara dumt att köra en gammal version med kända brister och problem och linux kanske är lite för avancerat.


Då finns det ett nytt alternativ på väg från Google, dom har nyss släppt en förhandsversion av Chrome OS Flex, som är en variant av Chromebook systemet Chrome OS som utvecklats speciellt för att kunna köras på äldre laptops och stationära datorer som tidigare körde Windows och Mac OS. Mer information om Chrome OS Flex hittar du här

Än så länge har Google varnat för att systemet är långt ifrån färdigt och innehåller både buggar och brister för tex stöd för hårdvarukomponenter. Det finns även en lista för vilka datormodeller där Chrome OS Flex har bekräftats fungera.

Dock så är begränsningarna rätt många, dessutom kanske någon av dom mer nybörjarvänliga linux varianterna vara ett betydligt bättre alternativ för många. Men det är ändå ett spännande alternativ som är på gång att komma fram.

Google riktar inte bara in sig på konsumenter utan även mot företag med sitt moln baserade operativsystem.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar