Skapa ett släktträd

Skapa ett släktträd

När du har gjort alla steg och förberett din forskning så är det dags för att skapa ett släktträd. Släktträdet är en visuell representation av din släkt och deras relationer. Och det hjälper dig att förstå och komma ihåg din familjehistoria och relationerna i den.

Använd släktforskningsprogram eller onlineplattformar för att bygga upp ditt släktträd. Börja med dom personer du har information om redan och fyll sedan på med mer och mer med nya individer då du får fram mer släktingar och relationer. Då följer du släktforskningsjournalen och lägger till dom grundläggande uppgifterna, som födelse, vigsel och dödsdatum.

Släktträdet kommer garanterat att växa ju mer tid du lägger på att forska. Du kan även fokusera på enskilda individer och då lägga till detaljerade uppgifter. Många släktforskningsprogram tillåger också att man bifogar dokument och bilder direkt till varje individ, vilket ger din familjehistoria ännu mer tyngd.

När du skapar och upprätthåller ett släktträd får du också en översikt över hur din släkt länkas samman över generationer. Det blir väldigt bra källa för din fortsatt forskning gör det enklare att identifiera luckor eller information behövs. Genom att visualisera din släkt på detta sätt så gör du också forskningen mer engagerad, levande och lättförståd.