Så raderar du webbhistoriken i din webbläsare

När du besöker en hemsida på nätet så sparas information om besöket på din dator, dels i form av cookies, men också bilder och andra delar av hemsidan. Detta för att underlätta sidan att laddas nästa gång du besöker den.

Men om du anger fel information i ett formulär eller kanske till och med vill rensa informationen helt, så är det faktiskt rätt smidigt gjort.

Så här gör du för att rensa webbhistoriken i Chrome

Starta Google Chrome, välj dom tre prickarna i det högra hörnet, sedan historik och sedan väljer du historik igen. (kortkommandot Ctrl + h fungerar också). I det övre vänstra hörnet så klickar du på rensa webbinformation. Då dyker det upp en ruta med olika alterntiv att välja, du kan även välja vilket tidsintervall som datorn ska rensa och även avancerade inställningar. Gör dom val du vill göra och sedan klickar du på Rensa data för att tömma dom uppgifterna du vill ta bort. Du får ingen bekräftelse men nu är historiken raderad.

Så här gör du för att rensa webbhistoriken i Internet Explorer

Starta Internet Explorer, sen klickar du på kugghjulet uppe i högra hörnet, välj säkerhet och klicka sedan på ta bort webbhistorik.
Du kan även använda kortkommandot Ctrl + Shift + Del
Markera sedan det du vill radera och klicka på ta bort.

Du får en bekräftelse att den valda

Rensa webbhistoriken i Microsoft Edge:

Starta Microsoft Edge

Välj dom tre punkterna i högra hörnet, välj historik klicka sen Rensa webbdata
Du kan även använda kortkommandot Ctrl + Shift + Delete
Välj sedan vilket tidsintervall du vill rensa och marekra det du vill rensa bort och klicka sedan på Rensa nu.
Det kommer ingen bekräftelse men din valda information är nu raderad.

Rensa Webbhistoriken i Firefox

Starta Firefox, klicka sedan på böckerna i högra hörnet, välj Historik. Klicka sedan på rensa ut tidigare historik.Välj tidsintervall, markera vad du vill rensa och klicka Ta bort
Det kommer ingen bekräftelse men din valda information är nu raderad.