Så lätt kan du ordna en usb sticka med Windows

Så lätt kan du ordna en usb sticka med Windows

Det händer trots allt ibland att man behöver installera om eller reparera Windows systemet, man kan använda sig av Microsofts Media Creation Tool, som kan användas för att upgradera Windows 10, man laddar ner en iso fil med Windows 10 antingen lokalt eller å en usb-enhet.

Media Creation Tool är som sagt det enda officiella sättet att hämta Windows 10 på, men då Microsofts sätt att göra saker på kan vara lite omständiga så kan det vara lite värt att använda andra program.

Rufus är ett gratisprogram som är perfekt för att skapa startbara cd eller usb enheter, men i den senaste versionen har de också uppgraderats till att programmet kan hämta Windows iso filer där du sedan kan skapa ett bootbar installationsmedium. Du kan även genom Rufus hämta äldre Windowsversioner, inte bara Windows 10, utan även Windows 7, Windows 8 och Windows 8.1, om det skulle behövas.

Så använder du Rufus

Börja med att hämta Rufus, det gör du genom att surfa till rufus.ie
Starta programmet och nedåtpilen bredvid Välj och byt från Välj till Nerladdning. Klicka sedan på Nerladdning.

Efter en liten stund kommer det upp en ruta där du får välja vilken version av Windows du vill installera. Även vilken av alla dom versionerna som släppts för Windows 10 finns med.

Bestäm var du vill spara filen, nerladdning av filen tar en stund men sen finns den bland dina hämtade filer.
Nu är du klar för att skapa ett usb-minne i Rufus.

Sätt usb-minnet i datorn, när datorn hittar usb minnet så kommer det fram som en enhet på datorn, välj ett lämpligt namn som ettikett på minnet och klicka sedan på starta, klicka ok på varningen som kommer. Efter några minuter är ditt usb-minne färdigt.