Så använder du OpenVPN för Chrome

Så använder du OpenVPN för Chrome

OpenVPN är ett vanligt VPN protokoll som ofta används när man vill använda sig av säkra internetanslutningar och och skydda sin integritet. OpenVPN brukar normalt installeras genom ditt operativsystem eller din router.

Då Chrome är en webbläsare så brukar det inte normalt bli kopplat till protokoll som OpenVPN, utan istället får man göra på följande vis om man vill använda OpenVPN med Chrome.

VPN, OpenVPN, Chrome

Installera OpenVPN klienten genom att ladda ner installationsfilerna och installera dom på ditt system. Det finns installationsfiler tillgängliga för flera olika plattformar exempelvis Windows, macOS och Linux.

Registrera dig sedan för en pålitlig VPN tjänst som har stöd för OpenVPN protokollet, dom flesta VPN tjänster brukar ha instruktioner för hur du ska konfigurera OpenVPN-klienten på din dator eller router.

Följ instruktionerna för att ställa in OpenVPN och sedan kunna ansluta till deras servrar. Du kommer att behöva uppgifter som VPN leverantören tillhandahåller, exempelvis konfigurationsfiler och autentiseringsuppgifter

När du sedan ansluter till VPN via OpenVPN klienten så kommer all din internet trafik även din trafik i Chrome att vara säker och routas via VPN.

Det finns även VPN tjänster som erbjuder Chrome tillägg, som gör anslutningen mycket enklare. Dom finns i Chrome Web Store men kom ihåg att inte välja vad som helst, det handlar om din säkerhet och integritet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar