Raspberry pi 5 dröjer

Raspberry pi 5 dröjer

Det är på grund av långvariga leveransproblem med Raspberry pi 4 som gjor under hela pandemin som nu gjort att nästa version av Raspberry pi får vänta ytterligare ett tag på att släppas.

Det var 2019 som Raspberry Pi 4 såg dagens ljus, och därmed börjar de bli aktuellt med nästa modell av den populära enkortsdatorn. Men någon Raspberry pi 5 kommer inte att släppas förrän tidigast 2024 enligt vdn Eben Upton Eben Upton.

Det är dom långvariga problemen med att möta den stora efterfrågan på Raspberry Pi som hela tiden funnits där sedan pandemin bröt ut. Det är som bekant en rad produkter som fått problem under pandemiåren men just Raspberry Pi 4 blev extremt svårt att få tag på i många länder och till följd av det sålts till riktigt stora rövarpriser på siter som Ebay.

Raspberry Pi, Raspberry Pi 4, Raspberry Pi 5

Eben Upton säger att kommande år så ska det vara ett återställningsår, att lansera en ny modell nu kan göra att marknaden och tillverkningen inte hänger med och då kan både den nya modellen och dom gamla drabbas igen.

Då bristen på grafikkort i våras blev mindre och mindre så har Raspberry Pi börjat ana en ljusning och Eben Upton har tidigare nämnt att han räknar med att produktionen ska vara i balans till andra kvartalet 2023.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar