Har du gått specialkurser på Linkedin

Om du vill studera IT men inte orkar studera i flera år och ta studielån så finns de faktiskt alternativ. Bland annat så finns Linkedin, det är ju inte bara ett slags facebook för arbetslivet utan dom har även väldigt många bra kurser. Exempelvis sägs det att runt 60 000 Svenskar har passat på att läsa kurserna som Microsoft erbjuder, är du en av dom?

Microsoft har dragit igång en stor satsning på utbildning efter att man köpt in två bolag, Linkedin och Github. Målet sägs var aatt öka kompetensnivån för över 25 miljoner människor världen över till slutet av året.

Microsoft säger också att det är viktigt att dom bygger upp en stor och bra digital närvaro för att hjälpa användare att utbilda sig för att sedan kunna styrka den gobala ekonomin som tagit stryk under corona epedemin.

Än så länge är man lågt ifrån målet, men bara tre månader efter att man påbörjat resan har runt 10 miljoner människor över hela världen tagit delar av dessa utbildningar som finns på opportunity.linkedin.com.

Bara i Sverige är siffran på personer som använt sig av dessa utbildningar rätt liten, bara 60 000 personer. Vi är ju trots allt över 10 miljoner människor i landet. Det gör att Sverige ligger nu på 23 plats i rankingen, det är ju inte direkt överaskande att USA toppar med mer än 2,5 miljoner deltagare.

Vi ser fortsatt ett stort behov av att bredda den digitala kompetensen i hela Sverige, både på kort sikt till följd av coronapandemin och långsiktigt för att hjälpa alla de människor som nyttjar teknik i arbetslivet och i sin vardag. Samtidigt är vi stolta över att ha bidragit till kompetensutveckling för över 60 000 svenskar som nu kan upptäcka nya möjligheter och hitta arbete kopplat till digital transformation

säger Microsofts Sverige-vd Hélène Barnekow.

Dom populäraste utbldningarna är för mjukvaruutvecklare, kundtjänstspecialister och dataanalyser enligt Micrsoft.

Vi vet att arbetssituationen är jobbig för väldigt många i dagsläget. Därför var det en självklarhet att släppa Linkedin Learning fritt för att hjälpa så många som möjligt att ta sig vidare och skaffa kompetens inom områden som inte drabbats lika hårt. Det är självklart jätteroligt att så många redan nu använt tjänsten i just det syftet

säger Linkedins Nordenchef Lisa Gunnarsson