Digitala resurser och virtuella besök

Digitala resurser och virtuella besök

I vissa fall så kan resor till fysiska platser inte vara möjliga av olika orsaker, då kan det vara bra att använda digitala resurser och virtuella besök för att kunna utforska dom platser där dina förfäder levde. Internet och digitaliseringen har verkligen öppnat upp en ny värld för släktforskning och gör det möjligt att kunna besöka paltser och arkiv utan att fysiskt besöka dom.

Online arkiv och databaser:

Använd online arkiv och databaser som innehåller digitaliserade dokument, fotografier och andra historiska resurser. Många instutioner och arkiv har digitaliserat sina samlingar och gjort dom tillgängliga för forskare online. Och många fler instutioner och företag följer efter.

Virtuella rundturer:

Väldigt många historiska platser och museer erbjuder virtuella rundturer online. När du deltar i dessa virtuella turer så kan du utforska platser av historisk betydelse och få in en känsla av hur det faktiskt var då dina förfäder levde.

Digitala bibliotek och bokarkiv:

Du kan också använda digitala bibliotek och bokarkiv för att söka efter böcker, kartor och andra tryckta material som är relevanta för din forskning. Många resuer kan också vara tillgänglia kostnadsfritt online.

Online kartor och geografiska verktyg:

Använd även karttjänster online och geografiska verktyg för att kunna kartlägga platser där dina förfäder en gång levde.
Det kan då ge dig en visuell förståelse av landskapet och dess omgivning.

Delta i virtuella släktforskningskonferenser:

Virtuella släktforskningskonferenser och evenemang är utmärkta möjligheter att lära dig mer om släktforskning och interagera med experter och andra forskare online.
Genom att utnyttja digitala resurser och virtuella besök kan du fortsätta din släktforskning på ett effektivt sätt även om du inte kan resa till platser fysiskt. Detta breddar din tillgång till information och ger dig möjlighet att utforska släktens historia på ett mer flexibelt sätt.