Besök platser där släktingar bott och deras gravar

Besök platser där släktingar bott och deras gravar

Om du vill fördjupa din släktforskning ytterligare och få en ännu större koppling till dina förfäder så är det värdefullt att besöka platser och gravar där det finns en koppling till din släkts historia.
En personlig resa som detta kan också ge en känslomässig dimension till din forskning när du får se och uppleva platserna där dina förfäder levde och jobbade samt där dom är begravda. Men innan du påbörjar din resa så är det några saker du behöver tänka på.

dentifiera relevanta platser:

Kolla igenom din släktforskningsjournal och släktträd för att identifiera personer och platser där du vill ha mer information, där dina förfäder bodde, levde arbetade eller andra händelser som kan ha påverkat människorna i ditt släktträd.

Planera ditt besök:

När du är klar med identifiering av platser du vill besöka, så planera ditt besök noggrant. Du behöver ta hänsyn till geografisk plats, tillgänglighet och öppettider. Kontaka lokala arkiv eller hembygdsförening för mer information kan också vara en bra ide.

Besök gravplatser:

Gravar är för de mesta bra källor till information om förfäder, besök dom gravar där dina förfäder är begravda, dokumentera gravstenarna och notera inskriptioner om familjerelationer eller eventuella datum.

Intervjua lokalbefolkningen:

Du kan också passa på att intervjua lokalbefolkningen, speciellt äldre invånare som kanske har minnen eller annan information om din släkt och historierna som finns på orten.

Dokumentera dina observationer:

Fotografera, anteckna och dokumentera dina obeservationer under besöket. Allt detta blir värdefullt material som sedan kan komplettera din forskning och berika din släkts historia.
Då du besöker platser och gravar som är kopplade till din släkthistoria så får du också en känsla av att komma närmare dina förfäder och deras liv. Du får också möjlighet att uppleva historiska platser och skapa minnen som kommer leva vidare för framtida generationer.