2027 ska alla telefoner ha ett utbytbart batteri

2027 ska alla telefoner ha ett utbytbart batteri

Alla telefoner ska ha ett utbytbart batteri 2027, det har Europeiska rådet godkänt, det enda som återstår är att den skrivs under.

När underskriften är gjord så krävs det av alla tillverkare som vill sälja telefoner inom EU att se till så de finns utbytbara batterier. Ingen tillverkare kommer undan denna nya lag. Och det är inte bara telefoner som berörs utan även surfplattor, datorer och elektriska fordon enligt Android Authority.


Då förordningen börjar att gälla först 2027 så har tillverkare som Samsung, Google och Apple, lång tid på sig att designa om sina produkter för att kunna använda ett utbytbart batteri. Det hör också till att användaren ska kunna byta batteriet utan större teknisk kompetens eller verktyg. Då smartphones idag är designade för att vara kompakta så kan man inte byta batteriet i dom med någon enkelhet, därför står nu tillverkarna inför en större utmaning.

När detta drivits igenom så tvingas även tillverkarna att skapa en modell av batterier där dom resurser som använts återvinns eller återanvänds så mycket som möjligt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar