Så hittar du till den dolda kontrollpanelen i Windows 10

Är du en av dom som gillade den gamla klassiska kontrollpanelen, men inte kan hitta den i Windows 10? Oroa dig inte den finns kvar, men den blir allt mer dold för varje version av Windows 10.
Vissa inställningar visas bara i kontrollpanelen, andra i Inställningar och andra i både kontrollpanelen och inställningar. Men så här hittar du till kontrollpanelen som har blivit mer och mer dold än den var i Windows 7.

I Windows 7 får man klicka på start knappen och sedan välja kontrollpanelen, i Windows 8 och 8.1 kan du högerklicka på start knappen och välja kontrollpanelen. Dessväre funkar ingen av dessa metoder i Windows 10.
Det är dock ändå enkelt att starta Kontrollpanelen i Windows 10 ändå, som alltid då det gäller Windows finns det flera metoder, men den enklaste är:

Klicka på start knappen (eller tryck på Windows tangenten) och börja skriva kontrollpanelen, efter några tecken så har Windows matchat din text mot Kontrollpanelen så den dyker upp och du kan starta den.

Än så är Kontrollpanelen användbar, i början känner sig säkert alla förvirrade av dom nya inställningarna och man kan även göra lite mer avancerade möjligheter.
Om du använder kontrollpanelen ofta så kan du fästa den i aktivitetsfältet, högerklicka på kontrollpanelen i sök resultatet och välj fäst i aktivitetsfältet.