Så fixar du flikarna i Chrome

Brukar du också ha en massa flikar öppet i din Webbläsare? Nu kan du gruppera dom för att få bättre ordning i Chrome.

Det har inte varit särskilt lätt att hantera flikar i webbläsaren, det är visserligen underbart att kunna använda flikar då det blir mycket lättare att ha olika sidor öppna samtidigt. Men när man har på tok för många flikar öppet så kan de bli ett stort problem. Det är ju inte direkt ovanligt att man lite då och då har tjugo till trettiotalet flikar öppna i samma webbläsare, att stänga ner och använda sig av bokmärken är något man sedan länge gått ifrån.

Men det bästa stättet för Google Chrome är att gruppera flikarna i ett och samma fönster.
Möjligheten att utnyttja Chromes exprimentella funktioner, funktioner som utvecklarna testar och grejar med innan dom blir permanenta lösningar. Med andra ord kan funktionen ändras, byta utsende eller kanske till och med tas bort i vissa fall.

Men hur sorterar man då flikarna?

Börja med att starta Chrome och skriv sedan chrome://flags i adressfältet. Då öppnas en lista över funktioner som finns inbyggda i webbläsaren.
Välj sedan Tab groups en bit ner (tryck ctrl+f och sök om du inte vill scrolla ner) Ändra Default till Enabled och stata sedan om webbläsaren.

Välj sedan en flik och håll ned Ctrl klicka sedan på övriga flikar som du vill ha med i samma grupp, högerklicka sedan på någon av flikarna och välj lägg till i ny grupp.

Flikar som valts till samma grupp flyttas då automatiskt tillsmmanas och separeras då också av prickar i olika färger, du kan byta färg på prickarna eller ge den ett namn eller ta bort gruppen.