Så börjar du med din Chromebook

När du startar din Chromebook första gången får du välja språk samt vilket wifi nät som den ska koppla upp sig på och godkänna användarvillkoren. Sen får du logga in med ditt Google konto. Det absolut smidigaste är att du använder samma konto på din Chromebook som du har på din android telefon eller använder i andra fall.
Nästa steg är att välja hur systemet ska synkronisera och säkerhetskopiera datorn. Allt det här sker steg för steg i en väldigt pedagogisk guide.

I slutet av installationen så får du också välja om du vill installera samma appar som du redan har installerat på din mobil/surfplatta. Det är helt friviligt men underlättar om man har behov av apparna man har på andra enheter.

Om det är så att du vill ha fler appar/program så är det enklast att gå till Google play butiken på samma sätt som man gör i en smartphone.

I Chromebook finns en filhanterare som heter Filer. Genom att klicka på Start-knappen längst ner till vänster och söka efter Filer, du kan även trycka på pil upp och leta bland dom installerade programen.

En Chromebook är faktiskt rätt så billig, och om man inte behöver en helt ny så kan man också köpa begangade. Men dom flesta butikerna säljer nu Chromebooks, Dom billigaste modellerna kostar strax under 2 000 kronor medan storsäljarna ligger mellan 3 000 och 4 000 kronor.