Ny app från Google ger dig undertexter för allt

Ny app från Google ger dig undertexter för allt

Med hjälp av Googles nya app så går det att få undertexter för allt som sägs, ja till och med kan det visa undertexter för din omgivning. Ett stort hjälpmedel för människor som har problem med hörseln.

Att kunna använda sig av undertexter på tvn är en stor glädje och välsignelse för många människor med dålig hörsel, och det är många som säkert önskat att det skulle gå att ha undertexter även i verkligheten.

Det är nu inte bara en dröm, utan en möjlighet. Google har lanserat en app som heter Transkribering och ljudaviseringar (Live Transcribe and Sound Notifications) och den fungerar på så sätt att den kan visa allt som sägs som text. När appen är igång så skriver den allt som sägs som text på skärmen, och den fungerar väldigt bra även på svenska. Bäst blir resultatet om man pratar långsamt och tydligt, att prata snabbt och slarvigt ger däremot appen problem.

En annan funktion som appen har handlar om att viseullt varna för viktiga ljud, om brandvarnaren skulle börja tjuta, ett barn skriker eller andra viktiga ljud så kan mobilen börja vibrera, blinka och visa det som text på skärmen. Den kan även kopplas ihop med smarta klockor.

Det är dock så att det endast fungerar om appen är påslagen jämt, vilket ökar batteriförbrukningen, och kan skapa integritetsproblem.
Appen finns enbart för Android, men sedan tidigare har en liknande version byggts in i IOS för Iphone.

Här kan du ladda ned Transkribering och ljudaviseringar för Android