När man surfar på nätet så sparar webbläsaren information på din dator, bland annat är det bilder (så dom kan laddas snabbare nästa gång), cookies, formulärdata och lösenord.

Om man nu skulle vilja rensa all denna information så är det faktiskt väldigt enkelt, hur du gör beror på vilken webbläsare du använder.

Informationen behöver inte nödvändigtvis finnas på datorn, den kommer tillbaka varje gång du surfar, dessutom kan ju sparade inloggningsnamn och lösenord vara bra att ha på en privat dator.

Men hur ska du göra för att rensa historiken?

Radera webbhistoriken i Google Chrome
Så här rensar du din webbhistorik i Google Chrome:

Starta Google Chrome
Klicka på de tre prickarna uppe till höger, välj Historik och klicka sen Historik
Du kan även använda kortkommandot [Ctrl] + [H]
I övre vänstra hörnet, klicka Rensa webbinformation
Nu har du en del alternativ, du kan välja vilket tidsintervall som ska rensas och du har även en avancerad flik där du har lite mer kontroll på vad som kan rensas. Markera det du vill ta bort och klicka sen Rensa data
radera-webbhistorik-google chrome-3
Du får ingen bekräftelse men din valda information är nu raderad

Så här rensar du din webbhistorik i Internet Explorer:

Starta Internet Explorer
Klicka på kugghjulet uppe till höger, välj Säkerhet och klicka sen Ta bort webbhistorik…
Du kan även använda kortkommandot [Ctrl] + [Skift] + [Del]
Markera det du vill radera och klicka sen Ta bort
Du får en bekräftelse att den valda webbhistoriken har tagits bort

Så här rensar du din webbhistorik i Microsoft Edge:

Starta MS Edge
Klicka på de tre prickarna uppe till höger, välj Historik och klicka sen Rensa webbdata
Du kan även använda kortkommandot [Ctrl] + [Shift] + [Delete]
Välj vilket tidsintervall du vill ha, markera det du vill rensa och klicka sen Rensa nu

Du får ingen bekräftelse men din valda information är nu raderad

Så här rensar du din webbhistorik i Firefox:

Öppna Firefox
Klicka på böckerna uppe i högra hörnet, klicka Historik
Klicka Rensa ut tidigare historik…
Välj tidsintervall, markera vad du vill rensa och klicka Ta bort
Du får ingen bekräftelse men din valda information är nu raderad