Hämta dina bilder från instagram och andra tjänster

Brukar du ladda upp bilder på sociala medier? Det har kanske hänt att du vill ladda ner bilder till din dator igen men insett att det är på tok för många så du inte orkar ladda ner dom en och en. Men nu finns de faktiskt möjlighet att ladda ner fler bilder samtidigt.

Skulle din dators hårddisk krascha eller du av annan anledning tappar dina bilder så är det inte särskilt svårt att återställa dom. Har du bara delat dina bilder på Facebook, instagram eller någon liknande stor tjänst så är det bara att ladda ner dom i ett enda svep.

Dock blir bilderna rejält komprimerade, det gör förstås att det inte fungerar som riktig säkerhetskopiering men det är som sagt en perfekt nödlösning.

Att ladda ner allt du laddat upp är inte bara värt det om du förlorat dina bilder, utan även om du vill sluta använda en tjänst eller bara vill byta till en annan.

Utseendet på nedladdningsverktygen är faktiskt rätt lika, du loggar in som vanligt och letar upp verktyget för att ladda ner. Olika siter har olika val för vad du vill ladda ner. Hos en del kan du inte bara ladda hem bilder, utan även videos, inlägg, länkar och annat som siten erbjuder.

Efter att du valt vilka filer som ska laddas ner så sparas filerna tillsammans i en komprimerad mapp som sparas på din dator. Filen brukar vara zip format och därför kan du bara högerklicka och välja Extrahera alla.

Ju fler filer den ska ladda ner desto längre tid tar det innan allt packats och laddats ner. Istället för att sitta och vänta så får du oftast en nedladdningslänk via mejl istället.

Så här gör du:

Facebook:

Logga in på ditt konto på www.facebook.com , tryck på pilen uppe till höger och gå sedan till Inställningar och sekretess, Inställningar.
Klicka på Din Facebook-information, Ladda ned din information.
Välj Hög under Kvalitet, markera Foton och videoklipp och välj Skapa fil.

Facebook Messenger:

Du kan inte bara ladda ned de bilder du har laddat upp på Facebook. Du kan även spara bilder som du har skickat och tagit emot via chattjänsten Messenger. Du gör på exakt samma sätt som ovan – men markerar alternativet Meddelanden.

Instagram:

Logga in på www.instagram.com och tryck på din profilbild uppe till höger.
Klicka på kugghjulet till höger om Redigera profil och välj Sekretess och säkerhet.
Bläddra nedåt och välj Begär nedladdning. Se till att det står rätt mejladress och tryck på Nästa.